Suprastructuren | Kroon- & brugwerk

Abutments voor kroon

Het abutment voor kroon is beschikbaar in mucosahoogtes van 0 mm tot 3 mm en kan worden geleverd met een diameter van 4,2 mm en 5,2 mm. Het BioComp implantaatsysteem voorziet boven-dien in twee voorgevormde abutments met een ‘emergence profile’, met een diameter van 4,0 mm, waardoor er sneller naar de ideale vorm gewerkt kan worden. Naast de rechte varianten zijn er abutments met een hoek van 10°, 15°, 20° en 30°. De juiste hoek en hoogte kan met het pasabutment eenvoudig bepaald worden. Op de kegel van het abutment bevinden zich platte anti-rotatievlakken.

De abutments met een diameter van 4,0 mm, resp. van 5,2 mm, zijn voorzien van een ‘schoudertje’
ten behoeve van de aansluiting tussen abutment en kroon. Dit maakt het eenvoudiger om de kroon te modelleren.

Naast titanium abutments is er een gouden abutment dat aangegoten kan worden en een uitbrandbaar kunststof (PPMA) abutment. Het kunststof abutment is ook een goede basis voor een noodvoorziening.

In plaats van het cementeren van kronen kan op een eenvoudige wijze ook een verschroefde constructie gemaakt worden. Voor de occlusale verschroeving zijn alle rechte abutments geschikt. De gehoekte abutments, met een hoek van 20° en 30°, voorzien van een intern occlusale schroef-draad, kunnen ook gebruikt worden voor een occlusale verschroeving. Er is ook een setje beschikbaar om de kroon lateraal te kunnen verschroeven.

Meer informatie? 
Bel 073 – 684 7202 of laat uw gegevens achter via het contactformulier.
 Onze adviseurs staan u graag te woord!