Indrukwekkende lezing van Willem Sedee tijdens BICC Event op donderdag 7 oktober 2021

Donderdag organiseerde BioComp het eerste post-Corona BICC Event. Het was een verademing om weer samen te zijn op de, door onze gasten zo gewaardeerde, manier. Volop tijd om samen te eten en bij te praten. En om te discussiëren over nieuwe ontwikkelingen en casuïstiek.

Totdat Willem Sedee het toneel betrad. Met een indrukwekkende lezing over zijn rol als forensisch odontoloog bij het Landelijk Team Forensische Opsporing kreeg hij het publiek heel stil. In zijn functie is Willem betrokken bij de grootste rampen over de hele wereld waar Nederlanders bij betrokken zijn.

Maar de puzzel weer compleet
Willem Sedee

Willen Sedee

Willem Sedee is al sinds 1977 gespecialiseerd in de tandheelkunde die zich bezighoudt met de identificatie van slachtoffers van ongelukken, misdrijven en rampen aan de hand van gebitsgegevens. Tijdens het BICC-event vertelde hij uitgebreid over zijn vak en over zijn ervaringen.

Maar er waren meer onderwerpen…

Pieter de Goede

Van MDD naar MDR

Pieter de Goede vertelde als lead-engineer R&D bij BioComp meer over het traject van MDD naar MDR. Alle medische hulpmiddelen die in Europa op de markt worden gebracht of die al jaren op de markt zijn, moeten voldoen aan de Europese Medical Device Regulation. Deze overgang heeft impact voor fabrikanten, zorgprofessionals en voor patiënten. De zeer uitgebreide registratie geeft de patiënt meer informatie over een hulpmiddel dat gekozen wordt.

Bart Reitsma

Eerste hulp bij extraheren

Bart Reitsma vertelde als productspecialist van BioComp meer over botregeneratie. Als er geen botregeneratieve maatregelen worden genomen, treedt er binnen de eerste twee tot drie jaar na extractie 40-60% degradatie van het kaakbot op. Er zijn vele middelen op de markt om dit te tegen te gaan. En er zijn weer nieuwe middelen in aantocht. Bart zorgde tijdens de BICC meeting met dit onderwerp voor de nodige interactie.

Wilt u weten welke producten BioComp levert op het gebied van botregeneratie en botsubstitutie? Klik dan verder naar botregeneratie.

Mis de volgende BICC meeting niet!

Het BioComp InterCollegiale Contact (BICC) staat al jaren garant voor prikkelende onderwerpen op het gebied van implantologie en voor interessante sprekers.  Wilt u er de volgende keer graag bij zijn? Vult u dan op onderstaand formulier uw gegevens in en we houden u op de hoogte over de volgende editie in 2022.

* Verplichte velden

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. U heeft het recht om bezwaar te maken tegen bepaald gebruik van uw persoonlijke gegevens. Raadpleeg uw rechten in het privacybeleid voor meer informatie.