Exclusief verkrijgbaar bij BioComp!

“Stabieler én daarnaast voordeliger dan een beetplaat.” Beettafel, een praktisch product dat BioComp al meer dan 20 jaar in haar assortiment heeft. Tijdens gesprekken met tandartsen en laboratoria blijkt dat de meesten dit product en het gebruik ervan niet kennen. Omdat diegenen die het product gebruiken er razend enthousiast over zijn, leest u in dit artikel meer hierover.

Bij het maken van kroon- en brugwerk op implantaten, in vrij eindigende situaties, is het vaak noodzakelijk om eerst een beetplaat te maken om de beet te bepalen. Met het gebruik van BioComp beettafels kan deze stap worden overgeslagen en kan de behandeling met één zitting worden bekort. Een ander voordeel is dat deze beettafels stabieler zijn dan een beetplaat.

Werkwijze
BioComp heeft drie titanium beettafels in haar assortiment opgenomen: BC-2700-75RS50,
BC-2700-75RS70 en BC-2700-75RS90. De beettafels hebben een platte ronde bovenkant en een verbindingsdeel dat direct, zonder gebruik te maken van een schroevendraaier, op het implantaat geschroefd kan worden. De beettafels hebben een hoogte van 7, 9 en 11 mm.

De werkwijze bij het gebruik van beettafels is als volgt:

Stap 1:
Meet met behulp van een pocketsonde de afstand tussen de kop van het implantaat en de antagonist op.

Stap 2:
Kies vervolgens de beettafel die, bij het in occlusie zetten van de elementen, de antagonist zo dicht mogelijk nadert zonder dat er contact optreedt met de antagonist. Er kunnen meerdere beettafels bij het bepalen van de beet gebruikt worden. Beettafels worden met duim en wijsvinger in het implantaat geschroefd.

Stap 3:
Nadat alle beettafels geplaatst zijn, kan de beet bepaald worden en/of kan er een face-bow registratie gedaan worden.

Stap 4:
Schroef daarna de beettafels los en plaats de healing abutments op de implantaten.

Stap 5:
Vermeld lengte en positie van de beettafels in de implantaten op het opdrachtformulier en zend dit formulier, samen met de beettafels en de afdruk, naar het laboratorium.

Stap 6:
Nadat de modellen zijn uitgegoten en de afdrukstiften van de laboratoriumanalogen in het model verwijderd zijn, kunnen de beettafels op de desbetreffende laboratoriumanalogen worden geschroefd. Daarna kunnen de modellen met wasbeet en/of face-bow in de articulator worden ingegipst.

Meer nieuws >

Meer informatie? Bel +31 (0)73 – 684 72 00 of laat uw gegevens achter via het contactformulier. Onze adviseurs staan u graag te woord!