Het was fijn elkaar weer te zien op vrijdag 26 juni

We hebben allemaal even moeten puzzelen. Maar de stukjes vallen weer op hun plaats en de puzzel wordt langzaamaan compleet. Het was tijd om elkaar weer even live te ontmoeten en bij te praten. Daarom organiseerden we op vrijdag 26 juni een BICC-event, het BioComp initiatief voor InterCollegiaal Contact.

Het werd een vernieuwde versie, uiteraard binnen de wettelijke richtlijnen. De kennisoverdracht door vakgenoten is gebleven, evenals een hapje en een drankje. Maar daarbij zorgden we voor voldoende ruimte en extra hygiëne maatregelen. Met 30 deelnemers hebben we ons gehouden aan het maximaal gestelde aantal.

Vernieuwde editie met een speciale gast

Speciaal voor deze eerste meeting in 2020 introduceerde BioComp een inspirerende gast. Dr. Andreas Wismeijer is persoonlijkheidspsycholoog en hij gaf de bezoekers onder andere inzicht in hoeverre zij zelf invloed hebben op hun eigen gedrag. Een werkelijke eye-opener als je in dit licht nadenkt over bijv. een beroepskeuze.

Agenda

15:30 u – 16:00 u Inloop met broodjes
16:00 u – 16:15 u Welkom en nieuws
16:15 u – 17:00 u Bespreking casus door Drs. Roland Wiertz
17:00 u – 17:15 u Korte pauze
17:15 u – 18:00 u Lezing door Dr. Andreas Wismeijer
18:00 u – 19:00 u Borrel
Agenda
Maar de puzzel weer compleet

Sprekers

Roland Wiertz

Roland Wiertz is in 1998 afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Sinds 2002 is hij eigenaar van een praktijk in Raamsdonksveer waar hij het volledige scala aan implantologische behandelingen uitvoert. Hij is sinds 15 jaar NVOI geregistreerd implantoloog en sinds 3 jaar OVAP erkend tandarts voor orthodontie. Roland presenteerde praktische casussen rondom het PEEK abutment.

Dr. Andreas Wismeijer

Dr. Andreas Wismeijer is persoonlijkheidspsycholoog. Hij is als docent verbonden aan Tilburg University en Nyenrode Business Universiteit. Hij onderzoekt onder andere de relatie tussen persoonlijkheid en carrièrekeuze.

Lezing: Wat doet u hier eigenlijk?

Dr. Wismeijer liet zien dat wij veel minder van onszelf weten dan wij denken. Staan wij echt aan het roer van ons eigen gedrag? En wat zegt dit over onze keuze om te gaan werken in de tandheelkunde? Was dat echt bewust?